My first B&O

Als klein kind liep ik in het weekend regelmatig aan mijn vaders en moeders hand door de plaatselijke winkelstraten. Een dergelijk uitje kon altijd verschillende hoogtepunten bevatten. Een saucijzenbroodje van de Hema of een smurfenijsje van de ijsboer. Een ander hoogtepunt was een blik in de etalage van de plaatselijke dealer van Bang & Olufsen. Daar stonden mijn pa en ik ons te verwonderen over de bijzondere vormgeving van alle apparatuur. En tijdens mijn bezoek aan Kopenhagen eerder dit jaar heb ik dat met een vriend nog eens dunnetjes over gedaan in de 2 verdiepingen grote showroom. Maar de winkel in mijn polderdorp is bij gebrek aan ontwikkelde inwoners uit het straatbeeld verdwenen en ik heb in de tussentijd van mijn krantenwijkgeld een stereo van een Japans merk gekocht.

.

Maar na al die jaren kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Tijdens mijn periodieke speurtocht naar vintage design kwam ik langs een aanbieder van oude Bang & Olufsen spulletjes. Speakers, cassettedecks, versterkers en CD-spelers uit lang vervlogen tijden waren binnen handbereik! Uiteindelijk ben ik gezwicht voor een 30-jaar oude tuner/versterker die zijn tijd ver vooruit was. Sensi-touch bediening (onzichtbare knoppen) en een uiterst strak ontwerp van Jacob Jensen. Zodra je het apparaat inschakelt verschijnen er uit het niets mooie rode indicaties voor bass, treble, balance en volume en de voorkeuzezenders. Ik heb er gister avond in het donker een kwartier naar gekeken. Maar natuurlijk heb ik ook vol trots mij pa gebeld om te melden dat ik, jaren na de wekelijkse sessie voor de etalage, alsnog in staat was deze schoonheid in huis te halen. Een tijdloze klassieker, zoals ik ze graag heb. Op mijn fotopagina pronk ik al met mijn aanwinst.

Bo_3

Dit was nummer 2 van mijn lange lijst met oude meuk (oftewel vintage design) die ik aan het doorwerken ben. Dus als iemand nog een Gispen 405, Eames Lounge Chair, art deco schoollampen of willekeurig Scandinavische designmeuk heeft staan, dan hoor ik het wel. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s