Shop till you drop

De hartelijke groeten vanuit Tunjungan Plaza! Het grootste winkelparadijs ooit gezien! Acht verdiepingen en vier verschillende delen vol met winkels winkels en nog eens winkels. De ijsbaan (zie foto) is inmiddels weg, maar de indoor kermis is er nog steeds!

De reis naar Surabaya ging buitengewoon voorspoedig. Op het vliegveld van Denpasar heb ik mijn vluchten kunnen bevestigen. Ook in de krant stond dat Malaysia nogal overboekt was, dus ik hoop dat het bevestigen gelukt is. Anders heb ik ongewild een paar dagen extra vakantie.

De taxi kon mijn achterafhotel direct vinden gelukkig. Hotel Paviljoen zit in een prachtig oud koloniaal pand. En het mooiste is: om de hoek bij Tunjungan Plaza!! Dus het is 10 minuutjes lopen en dan ben ik in het winkelparadijs. In Nederland zou het minder dan 5 minuten zijn, maar Surabaya is een bloedhete stad. Ik heb het nog niet zo heet meegemaakt hier, dus het lopen gaat niet zo snel. En het oversteken van de weg (5 rijbanen en 7 auto’s breed) is ook nog niet zomaar geklaard. Dus als je in de krant leest ‘Jongen gered bij aanrijding door 15 tassen met boodschappen’ dan was ik dat waarschijnlijk.

Vanavond ga ik proberen martabak te scoren. Morgen en overmorgen nog wat inkopen doen en misschien met de taxi een klein ritje door de stad en dan is het al weer bijna tijd om op huis aan te gaan! Aan de ene kant kijk ik er erg naaruit om weer thuis te zijn, aan de andere kant is het altijd lekker om elke dag niets te hoeven doen.

Als ik straks weer thuis ben heb ik in vier weken maarliefst 9 vliegtuigen van binnen gezien, dus voorlopig alleen maar fietsvakanties voor mij! Ben nu wel een beetje uitgevlogen en kan inmiddels vol overgave meedoen met de veiligheidsinstructies van de stewardessen. Enig toch?

4 gedachtes over “Shop till you drop

  1. Ik ken nog een ex stewardess die jou vast wel de fijne kneepjes van het vak wilt bij brengen. 😀

  2. Zeg robin let je op je hoeveel overbagage die je mag meebrengen… meer als twintig kilo is niet toegestaan hoor?
    veel plezier en raak niet verdwaalt, ik weet hoe leuk je winkelen vindt, 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s