Wie ben ik?!

Door te weten hoe anderen je zien leer je iets over jezelf. Dus hoe ziet men mij hier? Nou, dat is nog niet zo eenvoudig. Wat betreft mijn uiterlijk lopen de vermoedens een beetje uiteen. Iets Indonesisch met nog iets anders hoor ik vaak. Al meerdere malen zei men ‘Your hair like Indonesian!’. Dat zit dus wel goed. Maar ook ben ik nog benoemd als Spaans, Italiaans en Frans, terwijl Nederlands er nooit bij zat! Overigens zijn mijn Indonesische tweede naam en achternaam vaak wel een ijsbreker bij de lokale mensen. Vaak noemen ze mij dan ook bij 1 van die namen, in plaats van gewoon Robin. Ik vind het allemaal best.

Qua leeftijd ben ik de afgelopen weken tussen de 21 en 23 jaar geschat. Thuis komt dat ook wel voor, maar ik dacht altijd dat mijn klein postuur er iets mee te maken had. Maar hier ben ik minstens even lang als de rest, dus dat kan het ook niet zijn. Vooralsnog weet ik nog steeds niet waarom mij 5 a 6 jaar jonger schat. Wie het weet mag het zeggen! Toen ik de vorige week voor de zoveelste keer op 23 geschat werd begon ik uiteindelijk zelf te twijfelen aan mijn leeftijd. Maar mijn paspoort zei toch dat ik 28 ben.

En dan is er tenslotte nog mijn ondefinieerbaar accent. Engelsen en Australiers kunnen niet horen waar ik nou eigenlijk vandaan kom. Ze denken eerst USA (lekker dan), maar dan toch weer niet (gelukkig). Een veelgehoorde opmerking is ‘Hm, you don’t sound Dutch…’. Overigens denk en droom ik ook in het Engels na al de weken in die taal praten en kranten lezen enzo.

Dus uiteindelijk ben ik een deels Indonesische jongen van een jaar of 23 ergens uit Zuid-Europa ofzo? Bottom line is dus dat je hier kunt zijn wie je wil, want ze weten nooit goed te bepalen waar je eigelijk vandaan komt! Ik houdt het maar gewoon op mezelf. Wel zo gemakkelijk.

4 gedachtes over “Wie ben ik?!

 1. Hoi Robin, wat leuk zón webstie met je reisverslag.
  Ik vind dat ze je maar jong inschatten daar, maar beter te jong dan te oud toch. Mis je Resmi nog niet??Ze word al een hele dame hoor! Nog heel veel plezier en geniet er nog even van. Trouwes gefeleiciteerd met je nieuwe woning. Groetjes Barbara

 2. Hallo Robin, je moet maar zo denken: tropenjaren tellen dubbel. Dus deze vakantie zijn er toch weer zes weken bij gekomen. Verder je niet te veel afvragen: ‘wie ben ik’, want daar komt de eenvoudige indo toch nooit uit. Zijn voorouders hebben zoveel ‘ge-campur’, dat de originele bestanddelen niet meer te herkennen zijn. maakt niet uit als het maar smaakt.
  Groet
  Lenno

 3. Jemig, ik ben al weer terug van vakantie, is die Robin nog steeds weg! Nou, veel plezier nog maar de laatste dagen en ik hoor het verslag graag binnenkort onder het genot van een biertje…

 4. @ Barbara. Ja, ben benieuwd hoe het met Resmi is. Kwam in Ubud nog langs ‘Internetshop Resmi’!! En in Sanur zat drogisterij ‘Yudistira’ en op Lombok zag ik ‘Warung Asmara’. En de winkels met Rama zijn natuurlijk legio! Dus de hele familie is weer vertegenwoordigd!
  @ Lenno. Het is idd wat ingewikkeld! Maak er ook altijd een korte versie van!
  @ Jeroen. Leuke vakantie gehad? Ik ben nu wel door mijn vakantiedagen heen hoor! En dat biertje gaan we zeker doen!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s